Tuesday, April 13

Remade babyoverall

Vi insåg några dagar innan förlossningen att vi inte hade nån overall. Jag hade inte tänkt sy en, men efter en runda på stan insåg vi att det bara inte fanns några val. Tyska barn klär sig uppenbarligen i jacka och byxor från start, och är man så här liten får man välja på blått med fula björnar eller rosa med fula björnar.
Min pojkvän grävde fram en gammal sweatshirt som han inte använder mer, och övertygade mig att slösa lite molntyg till foder. Och han hade rätt! Det blev jättefint med den molniga insidan. Det ser ut som att hon bara drömmer vackra saker när hon sover!

Overallen är delvis gjord efter ett Ottobremönster som jag ändrade lite här och var för att få huva och övervik på ärmar och ben. Jag försökte dessutom vändsy den på ett smart sätt, men det gick inget vidare. Innan den var klar hade jag sprättat, klippt bort sömmar, lagt till extra kilar i ärmar och gren samt sytt ihop lite här och var för hand. Surt, men jag är lite stolt över mitt tålamod (var på väg att slänga den i väggen några gånger) och att den nu både passar henne och blev rätt så fin.

Det finns en matchand molnmössa till, men den är för stor än så länge. Allt som passar just nu är den lilla gratismössan som vi fick i fjäskpaketet på BB. Men så kan det få vara.

Our baby suit, remade from my boyfriend's old sweatshirt and lined with a lovely cloudy fabric. She looks like she's dreaming wonderful things when wearing it. 
I tried to sew it in a clever way, but in the end I remade most of it twice, including some final stitching by hand. Annoying. But in the end we do have a suit for the baby and it doesn't look bad either. 
And I love remaking clothes, makes me feel so clever.

2 comments:

  1. I also love remaking stuff. I cant believe that was a sweatshirt once, you're so good at sewing! Looks totally professional!

    ReplyDelete
  2. Jättesöööt tjej! Och fint med molnen!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...