Sunday, June 5

Omsydd skjorta blev klänning och byxorJag fick panik av alla "bra att ha-sparade kläder" som dyker upp när man flyttar och sydde därför en klänning med byxor över en lunch i förrgår. Brydde mig inte ens om att nåla. Nu: En skjorta mindre, en klänning mer, ett projekt bort från att-göra-listan.

Tycker dessutom den lilla sommardressen blev väldigt bra, speciellt gillar jag nog byxorna med manschetter längst ned. Och den var väldigt användbar. Beduinerna skyddar sig ju med längärmade skjortklänningar mot solen  och den här heltäckande men svala dressen skyddade min blonda lilla unge väldigt bra. (Nu ligger den i tvätten med stora jordgubbsfläckar på, precis som det ska vara.)

Jag kommer att lägga upp en tutorial på www.omsytt.blogspot.com endera dagen. Rekommenderar verkligen att testa att sy om en skjorta om ni är sugna på en likadan babydress. Det var lätt och väldigt roligt, man känner sig smart som ger skjortan nytt liv och det blir snyggt.

5 comments:

 1. Men shit vad coolt! Jag har inte barn (än) men det här ska jag inspireras av till något annat projekt. Gillar verkligen manchett-delen vid fötterna!

  ReplyDelete
 2. åh vad fint! och smart! rensade nyligen ut en flyttkartong med kläder, lite drygt.. gav en påse till förskolan för utklädningskläder och tänkte lämna resten på stadsmissionen, men nu ska jag nog kika igenom den en gång till. Eller kanske sambons garderob ;-)

  ReplyDelete
 3. Hej och tack för att du kommenterade på min blogg så att jag hittade din! Blev så glad när jag ser att du syr om gamla kläder till barnkläder, jag har gjort det hur mycket som helst när mina barn var små. Mina kompisar och släktingar fick strikta order att aldrig kasta garderobsrensningar utan att jag fick gå igenom grejerna, hi hi. Nu köper jag "för stora" plagg på Röda Korset och liknande och syr om till mig själv i stället.
  Du verkar cool! Jag återkommer!

  ReplyDelete
 4. Nej vad fina och roliga saker du gör! Återanvändning dessutom, kan ju inte bli bättre :) Hit kommer jag igen!

  ReplyDelete
 5. tack för tipset om silvertejpen :-)
  Och så föll jag för din blogg! du känns ...trevlig på nåt sätt. Jackan med överraskningsfoder är fö toppen.

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...