Tuesday, June 14

Tältmöte

Här är några kackiga photobooth- bilder som får illustrera kvällens dilemma: Jag ska på jobbfest med mitt nya jobb där jag inte känner nästan någon (IIH!) och hade tänkt se absolut fabulous ut. Har alltså satt saxen i mitt underbara Liberty-sidentyg från Japan och klippt ut en klänning enligt japansk mönsterbok. Modellen är enklast möjliga, två A-formade bitar typ. 

Problemet är nu att japanskorna på bilderna såklart är hälften så stora som jag och ser fantastiska ut i allt. Problemet är också att jag tänkt improvisera lite längs vägen och kolla vad som verkar bli bra, men nu har jag kört fast. Det ser just nu ut som ett blommigt tält.


Nånslags liten ärm ska till. Min pojkvän föreslår lite vagt "puffärm".  Nånslags knytning ska till i ringningen - på mönstret knyts den med typ smala band av samma tyg. Och så måste jag göra något åt tältryggen. Gå ner tio kilo hinner jag tyvärr inte, annars skulle den ha hängt snyggare. En variant är skärp, men då kommer det att puffa sig väldigt mycket där bak. En annan är att ta in den lite i ryggen och formsy den, men då måste jag eventuellt sätta blixtlås i den = jobbigt och jag har dessutom inget blixtlås.

Jag vill ju hemskt gärna få klar den och inte tvingas bege mig till H&M i panik två timmar innan festen. Buu. Måste fundera lite. Återkommer. Hoppas ni gör något roligare.

Update: Jaha, nu är den avskuren under bysten och har fått veck. Passar bättre fram nu. Sen blir det nog nånslags knappar i ryggen som ska ge den lite form. Klädda knappar, kanske samma vid halsen som nånslags liten kinakrage. Tror det kan bli fint? Nu är spöktimmen slagen och nu lägger jag undan maskinen. Roligt det här.

3 comments:

  1. be nån skoningslös närbelägen kunnig polare att ta in den bara lite vid byst och bak. med rätt placerade veck, kolla tes rinos prästkragar, finns på cissi&selma , kan det bli riktigt bra.

    ReplyDelete
  2. Ska kolla det, tack. Här är det boyfriend som gäller som hjälp, han är inte dålig alls men spelar hellre angry birds.

    ReplyDelete
  3. hååå, jag förstår ditt dilemma...vet inte om jag sitter inne med den magiska lösningen heller... jag sydde en tunika till min mamma i julas som blev väldigt vid, då gjorde jag smala band som jag fäste i sidorna som jag knöt i ryggen sen, blev rätt så bra - den bästa lösningen jag testade iaf... Lycka till, tyget är underbart!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...